Cum să faci atractiv un curs online

Prima idee care îți vine în minte când te gândești cum să faci un curs online mai atractiv este că acesta trebuie să fie frumos. Dar după ce m-am gândit mai mult mi-am dat seama că atractivitatea unui curs online poate să fie ceva foarte complex. Atractivitatea unui curs online ar putea fi definită ca și capacitatea de a capta și menține atenția și interesul cursanților.
 
Pentru că este primul meu curs online am decis să simplific lucrurile și să includ doar câteva elemente care să crească atractivitatea acestuia. Cel mai important lucru este aspectul vizual. 
 
Pentru a îmbunătăți aspectul vizual al cursului cât mai mult voi avea grjă să existe o organizare vizuală cât mai clară. De exemplu, fiecare lecție este inclusă într-o secțiune separată, ceea ce va face foarte clară delimitarea vizuală a acestora. La fiecare lecție vreau să folosesc etichete cu imagini și text pentru a evidenția materialele de studiu, exercițiile practice și testele.
 
Pentru a atrage atenția elevilor vreau să folosesc câteva imagini care au legătură cu psihologia (materia pentru care realizez cursul online), pe care să le afișez direct în pagina cursului. În ACEST material am adunat o serie de site-uri unde se găsesc imagini și materiale multimedia din domeniul public sau cu un tip de licență care îmi permite să le folosesc fără a încălca drepturile de autor.
 
Am deja prezentările folosite în anii anteriori, dar pentru a fi potrivite pentru un curs online va trebui să le împart în mai multe prezentări mici, care să poată fi pracurse în 5-7 minute. Și trebuie să adaptez aceste prezentări, folosite față în față până acum, pentru a le include în cursul online, unde elevii nu mai au explicațiile mele verbale.
 
Mai rămâne să mă gândesc cum pot include exerciții interactive pentru a antrena elevii în învățare și a le menține interesul pentru ce se întâmplă în cursul online.
 
Call to action: Fă un plan al modului în care poți refolosi în cursul online materialele pe care le-ai folosit până acum la clasă. Ce trebuie să modifici? Cum le poți îmbunătăți?