Cum ar trebui să arate un curs onlie: Structura

Explorarea unor cursuri online și identificarea motivelor pentru care vreau să creez un astfel de curs m-au ajutat să îmi fac o idee generală despre ce vreau să realizez. Pentru a crea un curs de calitate în scurt timp și fără experiență anterioară trebuie să urmez un plan sistematic. Voi urma ACEST material, care prezintă structura unui curs online.
 
Primele informații pe care le voi include chiar la începutul paginii de curs sunt informațiile despre profesor. Cursanții își vor putea face o imagine despre mine: cine sunt, cum pot să mă contacteze ei sau părinții lor și care sunt materiile pe care le predau. Fiind primul curs nu voi include și o fotografie, dar poate o voi face la următorul.
 
După prezentarea informațiilor despre profesor se recomandă să existe o secțiune în care este prezentat cursul. De obicei, această secțiune include:
  • o scurtă descriere a cursului;
  • obiectivele cursului, prezentate astfel încât să fie ușor înțelese de către elevi;
  • cuprinsul sau tematicile discutate la fiecare lecție (pentru o imagine de ansamblu);
  • informații despre modul de desfășurare a cursului;
  • informații despre formele de evaluare;
  • alte informații pe care cursanții ar trebui să le știe de la început, de exemplu, bibliografia obligatorie, pentru a ști să își pregătească materialele de care au nevoie.
 
Pentru că secțiunea introductivă reprezintă primul contact al cursanților cu acest curs va fi important să găsesc modalități de prezentare care să fie cât mai atractive și să aibă un impact cât mai mare. Un video de prezentare ar fi ideal... și cât mai multe elemente vizuale. De asemenea, va trebui să formulez cu grijă toate explicațiile pentru a evita un limbaj care i-ar putea îndepărta pe elevi.
 
Materialele de studiu, activitățile practice și testele le voi organiza pe lecții. Voi dedica o secțiune din curs fiecărei lecții, astfel încât structurarea vizuală a cursului să fie foarte clară pentru cursanți. Pentru început, fiecare secțiune va primi numele unei lecții, dar dacă voi avea nevoie, voi putea oricând să adaug în numele secțiunii și săptămâna corespunzătoare din calendar.
 
Pentru evaluările a căror notă va fi inclusă în calculul mediei, voi crea o secțiune separată la finalul cursului. Astfel, cursanții vor reuși să o găsească cu ușurință. Deoarece voi combina evaluarea de la clasă cu evaluarea din cursul online, în secțiunea de evaluare voi include doar realizarea unui proiect practic. Extemporalele și examinarea orală vor avea loc față în față. Însă pentru a le fi clar elevilor cum vor fi notați voi descrie toate formele de evaluare și ponderea lor în secțiunea introductivă.
 
Fiind primul curs online sunt foarte curioasă care va fi reacția elevilor. Vreau să includ la final un chestionar de feedback pentru a evalua cât de mult le-a plăcut acest mod de lucru, materialele și exercițiile incluse, testele de autoevaluare, comunicarea și colaborarea din cadrul cursului online. Voi include și două întrebări deschise pentru a le permite să spună ce le-a plăcut cel mai mult și cum ar îmbunătăți ei cursul online... De abia aștept să văd reacția lor!
 
Call to action: În funcție de rolul pe care vrei să îl aibă cursul online, acesta va include doar cîteva sau toate elementele menționate. Stabilește care sunt elementele care nu pot să lipsească din cursul tău și cum vor fi ele organizate.