Feedback-ul cursanților este important pentru îmbunătățirea cursului

Dintre modalitățile de evaluare a unui curs, cea mai valoroasă este reprezentată de rezultatele obținute de cursanți. Dacă aceștia au rezultate bune și reușesc să aplice informațiile învățate înseamnă că ne-am atins obiectivele urmărite prin intermediul cursului.
 
O altă modalitate de a evalua cursul este feedback-ul cursanților. Pentru mine este important să obțin acest feedback pentru a afla din perspectiva elevilor ce a funcționat și ce nu. Am pregătit ACEST chestionar pe care îl voi include la finalul cursului sub forma unei activități de tip feedback.
 
Am combinat întrebări cu răspunsuri la alegere și întrebări deschise. Prin întrebările incluse am încercat să obțin cât mai multe informații într-un format cât mai scurt:
(1) o perspectivă generală asupra cursului;
(2) reacția față de câteva aspecte specifice, precum structurarea cursului, materialele de studiu, activitățile etc.;
(3) lecțiile cele mai ușoare și mai dificile, pentru a identifica anumite patternuri și dacă mai mulți elevi au întâmpinat dificultăți la aceleași lecții;
(4) care sunt lucurile pe care ar trebui să le îmbunătățesc pe viitor;
(5) care sunt lucrurile care le-au plăcut cel mai mult elevilor.
 
În funcție de reacția elevilor voi ști care sunt lucrurile care funcționează așa cum sunt: lecțiile care li s-au părut ușoare și aspectele care le-au plăcut. De asemenea, voi ști ce să îmbunătățesc, adică lecțiile care li s-au părut grele și aspectele pe care elevi consideră că ar trebui să le îmbunătățesc. Evaluarea cantitativă de la cea de-a doua întrebare mă va ajuta să identific dintr-o altă perspectivă lucrurile pe care ar trebui să le modific.
 
Call to action: Pornind de la exemplul de chestionar de feedback atașat, formulează un chestionar pe care să îl incluzi în cursul tău.