Pentru profesori

Ce oferă rețeauaEDU pentru profesori?

Un instrument de dezvoltare de conținut

Platforma de eLearning este un instrument util și ușor de folosit pentru dezvoltarea de conținut în format electronic. Cu ajutorul acesteia puteți dezvolta resurse pentru a transmite informații, activități practice pentru aplicarea informațiilor învățate și dezvoltarea competențelor, respectiv dezvoltarea de cursuri online. 

Un instrument pentru gestionarea activităților de la cursuri

Platforma de eLearning este un instrument util pentru a gestiona activitățile cursurilor față în față, de la proiecte individuale, la proiecte de grup și învățare colaborativă. Puteți trimite informări, evaluări ale activității la clasă sau puteți oferi sprijin în rezolvarea problemelor dificile.

De asemenea, acesta este cel mai bun instrument pentru pregătirea online a elevilor pentru concursurile naționale și internaționale.

Resurse educaționale (+ resurse educaționale deschise)

Prin intermendiul rețeleiEDU puteți avea acces la resurse utile pentru cursurile dumneavoastră, care au fost realizate de alți profesori din domeniu. O categorie aparte de resurse la care puteți avea acces prin rețeauaEDU sunt resursele educaționale deschise (RED; Open Educational Resources – OER).

Diferite șabloane

Pentru a vă face munca mai ușoară, puteți folosi șabloanele de cursuri predefinite pe care le găsiți în platforma școlii. Folosind șabloanele predefinite o parte din curs este deja construită și nu vă rămâne decât să îl personalizați. De asemenea, folosind același șablon pentru toate cursurile veți da un aspect unitar cursurilor dumneavoastră, iar elevilor le va fi mai ușor să găsească informațiile de care au nevoie.

Forumuri de discuții tematice și colaborare cu profesori din întreaga țară

rețeauaEDU găzduiește o serie de forumuri de discuții tematice pentru profesori, prin intermediul cărora puteți discuta și colabora cu profesori din toată țara. Puteți pune întrebări, puteți schimba experiențe de bune practici, resurse și materiale sau puteți lansa idei pentru viitoare colaborări sau proiecte comune.

Oportunități de training și formare continuă

Prin rețeauaEDU puteți găsi numeroase oportunități de training și formare continuă. Înscriindu-vă în rețeauaEDU aveți automat acces la platformele CCD-urilor din rețea și puteți afla oferta lor de cursuri acreditate. De asemenea, puteți afla ofertele de training ale altor furnizori, care sunt potrivite pentru scopurile dumneavoastră. Nu în ultimul rând, veți afla informații despre o serie de cursuri și webinarii gratuite la care puteți participa și obține o certificare. 

Catalog online

Catalogul online este un serviciu suplimentar pe care îl poate achiziționa școala dumneavoastră. Prin acest serviciu se pot gestiona notele și absențele, mediile sunt calculate automat, comunicarea notelor și absențelor este automată pentru elevi și părinți. Se pot realiza diferite statistici și comparații pe clase, între clase sau între generații. Serviciul de catalog online permite ușurarea muncii pentru secretariate prin crearea automată a fișei matricole pentru fiecare elev, în formatul preferat de școală, și căutarea rapidă, de oriunde și oricând, a datelor despre orice persoană afiliată școlii.

Sistem antiplagiat

Incluzând sistemul antiplagiat în pachetul de servicii oferite prin rețeauaEDU, aveți posibilitatea să verificați autenticitatea lucrărilor elevilor din școala dumneavoastră. Totodată, cultivați o atitudine și un comportament echitabil față de proprietatea intelectuală și dreptul de autor.

Acces la platforma de evaluare

Făcând parte din rețeauaEDU aveți acces la platforma de evaluare și autoevaluare, unde elevii dumneavoastră vor găsi teste de evaluare inițială, evaluare națională și evaluare pentru bacalaureat la diferite materii.  De asemenea, puteți iniția dumneavoastră noi teste sau chiar idei de concurs online.

Un mediu pentru inițierea și desfășurarea de concursuri

Un învățământ competitiv promovează excelența. În cadrul rețeleiEDU organizăm concursuri regionale și naționale pe diferite tematici. Unele dintre aceste concursuri sunt înscrise în Calendarele competiționale ale Ministerului Educației Naționale.

rețeauaEDU este un mediu ideal pentru inițierea și desfășurarea de concursuri. Puteți iniția și desfășura noi concursuri, pe care le puteți apoi înscrie în Calendarele competiționale ale Ministerului Educației Naționale.

Activități de voluntariat și proiecte

Prin intermediul rețeleiEDU puteți iniția, gestiona și monitoriza diferite activități de voluntariar și proiecte.

Agora

Agora este un spațiu al rețeleiEDU în care puteți să susțineți webinarii și discuții în timp real. Webinariile pot fi destinate unui grup restrâns de persoane, sau pot fi publice, iar înregistrarea acestora să fie postată în Agora pentru a fi accesată ulterior de toți cei interesați. Agora este utilă pentru prezentări, dezbateri, întâlniri online pentru desfășurarea activității din cadrul proiectelor sau ședințe de lucru.

Ultima modificare: miercuri, 4 octombrie 2017, 12:06