« Știri și anunțuri generale

LIVRESQ

Logo.pngLIVRESQ

www.livresq.ro

Ce este Livresq?

Livresq este o platformă integrată pentru realizarea, publicarea, editarea, consultarea şi gestiunea online a manualelor școlare digitale.

Digitalizarea unui manual este pornită de la manualul pregătit pentru print de către actorii specializați (editurile în principal). Acestor manuale li se adaugă materiale digitale specifice (filme, animații, jocuri, etc.), iar ulterior, pornind de la versiuni complete de manuale digitale publicate, prin implicarea directă a cadrelor didactice în procesul creator, se realizează manuale şcolare digitale adaptate particularităţilor de la fiecare clasă.

Obiectiv larg al proiectului

Obiectivul larg al platformei www.livresq.ro este formarea unei rețele complexe compusă din dezvoltatori de conținut (edituri și alte companii), specialiști în științele educației și utilizatori ca beneficiari și la rândul lor editori, asigurând astfel transfer tehnologic și de cunoștințe între cei implicați, facilitând în cele din urmă un mediu favorabil inovării în domeniul manualelor digitale.

Cui i se adresează proiectul?

Platforma poate fi folosită de 3 tipuri de utilizatori:

  • Editorul de manuale – importă manuale și le îmbogățește cu materiale interactive
  • Profesorul  - editează manualele și le personalizează pentru utilizarea la clasă
  • Elev/Părinte - accesează conţinutul personalizat

 

Ce conţine Livresq?

Livresq este prima platformă din România al cărui conţinut poate fi editat şi updatat în timp real.

Varianta tipărită a manualelor poate fi îmbunătăţită cu activităţi multimedia interactive de învăţare:

  • statice - elemente educaționale prin care elevul are o interacțiune scăzută: desene, fotografii, diagrame statice, hărți statice;
  • animate - cuprinde animaţii sau filme asupra cărora elevul are un control limitat la secvenţierea derulării ilustraţiei prin play, stop, pauză;
  • interactive - elemente educaţionale cu grad înalt de interactivitate – simulări de procese, rezolvare de probleme, experiment și descoperire, jocuri educative prin care elevul reușește să adauge o valoare cognitivă superioară.

 

Ascendia este prima companie specializată în dezvoltarea de soluţii personalizate de eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol ASC). Cu o experienţă de 10 ani în software educaţional, Ascendia are în portofoliu peste 800 de ore de conţinut educaţional academic şi peste 7000 de produse de eLearning, printre care:

  • EduTeca.ro - colecţie de CD-uri educaţionale pentru copii
  • Dacobots.com - portal educaţional pentru copii
  • Timlogo.ro - platformă logopedică digitală
  • Livresq.ro – platformă ce integrează un editor de manuale digitale

Proiect „Servicii inovative pentru publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor școlare” finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Contact

contact@livresq.com

+40371089200

www.livresq.ro

Ascendia S.A., Strada Avrig, nr. 12, Clădirea Lotus Offices, etajul 4, Sector 2, Bucureşti, România

 

414 cuvinte
0 replies